Szextippek

 

Ebben a rovatban tippeket, trükköket adunk mindkét nem számára, hogyan édesítheti meg a partnerével való szexuális életét. Időről időre ötleteket írunk férfi és női olvasóinknak egyaránt, amikkel meglephetik partnerüket az ágyban.

Anális szex 10 szabálya

Orális szex szabályai nőknek

Orális szex szabályai férfiaknak

Erotikus fürdő

Mit tehetsz a biztonságosabb szexért

 

Anális szex 10 szabálya

1. Mindketten akarjátok az együttlétet. Ha az egyik félnek nincs kedve hozzá, akkor ne csináljátok és a másik fél ezt tartsa tiszteletben.

2. Figyelj a táplálkozásra. A fogadó fél igyekezzen az aktus előtt keveset enni, hogy a belei ne legyenek tele, illetve kerülje az olyan ételeket (fűszeres, csípős, tejtermékek) melyek esetleg hasmenést okozhatnak nála.

3. Anális szex előtt a higiénia elengedhetetlen. A tisztálkodás a végbélnyílás, illetve a végbél alsó területeire terjedjen ki. Ehhez irrigátort vagy beöntő pumpát használhattok. Ha ezek nincsenek kéznél, akkor, a (zuhany rózsa letekerése után) zuhany csövének segítségével könnyedén lehet helyettesíteni ezeket az eszközöket. Fontos figyelni, arra hogy az eszközök használatánál, óvatosan juttassuk a folyadékot a végbélnyílásba, illetve a zuhanynál pedig nagyon alacsony nyomásra legyen állítva a víz. Ha fájdalmat érzel, akkor, hagyd abba, és pár perccel később kisebbe erővel vagy alacsonyabb nyomásra állítva újra próbálkozhatsz.

4. Használj síkosítót. Fájdalom és a sérülések elkerülése érdekében elengedhetetlen a síkosítás. Erre a legalkalmasabb a vízalapú síkosítók alkalmazása, mely nem károsítja az óvszer anyagát.

5. Fokozatos tágítás. Nem lehet ajtóstul rontani a házba. Mielőtt az aktív fél behatolna a péniszével, előtte ujjal, kisebb vibrátorral, esetleg análtágítóval érdemes a végbél záróizmait felkészíteni az anális együttlétre. Így csökkenthető és elkerülhető a fájdalom a behatolás során.

6. A fogadó fél irányítson. Próbáljátok olyan pózban pl.: (lovagló póz) amiben a fogadó fél képes irányítani a behatolás mélységét intenzitását. Ő az, aki érzi mikor kellemes és mikor szeretne valamilyen változtatást.

7. Óvatosan történjen a behatolás. Az aktív fél folyamatosan figyeljen a fogadó fél jeleire, kommunikációjára és aszerint folytassa vagy tartson egy kis pihenőt. Ha olyan pózt választotok, ahol szemben vagytok egymással a fogadó fél mimikája is segítheti, hogy olyan tempóban történjen a behatolás, hogy kellemes legyen.

8. Lehet NEMET mondani! Az együttlét során, az együttlét bármely szakaszában bármelyik fél nyugodtan mondhat nemet.

9. Akkor van vége az együttlétnek, ha a fogadó fél azt mondja, hogy vége. Ezt fontos, hogy az aktív fél tiszteletben tartsa. A konfliktusok, sértődések elkerülése végett, érdemes megosztani a másikkal az együttlét befejezésének az okát, így könnyebben átérezheti a másik fél, hogy miért is lett vége az együttlétnek.

10. Anális szex közben fokozott lehet a fertőzés veszélye, főleg ha alkalmi partnerről van szó. A fertőzések megelőzése érdekében mindig használjatok óvszert.

 

Orális szex szabályai nőknek

1.

Legyen hozzá kedved, ne muszájból csináld. Kevés férfi van, aki morális problémát csinál abból, ha kedvtelenül, muszájból kényezteti orálisan a barátnője, de azt, imádják, ha valaki odaadóan, örömmel teszi azt.

 

2.

Fontos a sok nyál az orális kényeztetéshez, hogy legyen elég nyálad, segíthet egy pohár víz, vagy egy rágó előtte.

 

3.

Ha nem állandó a partnered, vagy még nem vagytok olyan rég együtt, mindkettőtök egészsége érdekében használjatok gumióvszert.

 

4.

Az elején a kezeddel kezdj. Simogasd, cirógasd, masszírozd, a pénisz testét és a környékét. Ha már látod és érzed, hogy kezd keményedni, akkor csinálhatod intenzívebben. Utána finom, de határozott mozdulattal kezd el húzogatni a péniszen a kezed fel és le. Ha jól csinálod, közben látod, hogy a pénisz bőre, hol jobban eltakarja a makkot, hol pedig teljesen kilátszik a makk. Ezek után áttérhetsz az orális részre.

 

5.

Vigyázz a fogaidra, ne fogazz!

 

6.

A férfiak leginkább azt szeretik, ha a makkjukat, a húgycsőnyílásukat és a fitymaféküket ingerlik. Imádják, ha nyalogatják és szopogatják a péniszüket. A makkra koncentrálj, és közben a kezeddel, folyamatosan, dolgozz, markold meg a pénisz testét és mozgasd fel-le rajta a kezedet. Fontos, hogy a kezeddel is segíts, miközben orálisan elégíted ki partnered.

 

7.

A kezed és a szád dolgozzon egy ritmusban.

 

8.

A tempó ne legyen túl lassú, és ne legyél túl gyengéd. A férfiak élvezik a lassú és gyengéd, ingerlést, de ettől nehezen tudnak eljutni a csúcsra. Ha azt szeretnéd, hogy minél hamarabbeljusson a csúcsra a partnered, akkor intenzívebben és gyorsabban kényeztesd a péniszét, ha viszont csak előjátéknak szánod az orális szexet, akkor finomabban csináld, nehogy túl hamar eljusson a csúcsra, te pedig nem.

 

9.

A férfiak vizuálisak, tehát mindig a „kamerának dolgozz”, csináld minél látványosabban és erotikusabban. Látszódjon rajtad, hogy élvezed.

10.

Nézz néha mélyen a szemébe, ettől minden pasi beindul, de ne bámuld folyamatosan, mert zavaróvá is válhat.

 

11.

Ha kalandvágyó vagy, akkor kipróbálhatod a mélytorkozást is, az elején vigyázz és csak szépen lassan haladj vele. Egy kevés gyakorlás után, már igazi profi válhat belőled.

 

12.

Vannak veszélyes területek, ilyen a heregolyók és az ánusz kézzel, szájjal való ingerlése, kényeztetése. Egyes férfiak szeretik, mások nem. Ha ilyennel próbálkozol, akkor légy óvatos, és figyeld, hogyan reagál a partnered, amint látod, hogy nem élvezi, hagyd abba és térj vissza a péniszéhez.

13.

Mikor közeledik a nagy bumm, akkor ne hagyd abba a diktált tempót és ne állj le, az kikészíti a férfiakat.

 

14.

Engedd, hogy a partnered oda élvezhessen, ahova szeretne, sok férfi preferálja a mellre, vagy a fenékre élvezést. A legpreferáltabb helyek közé tartozik, a szájba, vagy az arcra élvezés. Ha nem állandó a partnered, akkor azért vigyázz a szájba élvezéssel. Viszont ha már megengedted, hogy a szádba menjen el, akkor ne köpd ki egy zsebkendőbe, ez nagyon lelombozó tud lenni.

 

15.

Miután a partnered elélvezett, légy óvatos a péniszével, ilyenkor nagyon érzékeny. A legjobb ilyenkor kicsit pihenni hagyni partnered, hogy utána újra akcióba lendülhessen.

          

Ha betartod ezeket az alapvető szabályokat a férfiak orális kényeztetését illetően, akkor egy életre magad mellet tarthatod álmaid férfiját. Ez a 15 pont csak iránymutatás, nem minden férfi egyforma, minden férfi kicsit máshogy szereti az orális szexet. A legfontosabb, légy nyitott, odaadó és türelmes. A férfiak általában szeretnek irányítani és megmondani, mit szeretnek és mit nem. De nem szabad félénknek lenni, merj kérdezni, és akkor megtudhatod mi az, amit imád a partnered.

Vissza az elejére


Orális szex szabályai férfiaknak

1.

Ne ronts ajtóstul az ágyba, várj a megfelelő pillanatig, mikor már látszik a partnereden, hogy ő is szeretné.

 

2.

Ne muszájból csináld, és ezt soha se éreztesd partnereddel. Akkor kényeztesd orálisan, ha van kedved hozzá.

 

3.

Ellentétben a férfiakkal, a nők általában nem szeretik, ha nézik közben őket, szóval ne bámuld állandóan a partnered nyalás közben.

 

4.

Fontos a bő nyál. Segíthet előtte egy pohár víz, vagy egy rágó.

 

5.

Ne a csiklónál kezdj, és gyengéden, gyengédebben, mint gondolnád.

 

6.

A combok belső felénél, vagy a hasa aljánál, a szeméremdomb felett kezdheted simogatással, puszilgatással, nyalogatással, majd haladj a szeméremtest felé. Aztán következhetnek a szeméremajkak.

 

7.

Finom mozdulatokkal kezd el puszilgatni, nyalogatni a nagy- és kisajkakat, majd érezheted, ahogy kezdenek szétnyílni az ingerlés hatására. Azt is megteheted, hogy kezeddel, száddal, vagy nyelveddel gyengéden szétválasztod a szeméremajkakat. 

 

8.

Ha látod, hogy élvezi a partnered a kényeztetésed, akkor rátérhetsz a csikló izgatására. A csikló nagyon érzékeny, ezért legyél nagyon gyengéd. Lágy mozdulatokkal indíts izgatását, és ne a csikló hegyére koncentrálj. Kezdd el érzékien nyalogatni, az elején hosszú, körkörös vagy akár nyolcast formáló, de mindenképpen lassú mozdulatokkal. Szopogathatod, vagy harapdálhatod is nagyon finoman, de ne használd a fogaidat. Nyalogathatod a párod a hüvelyének bemenetét is, akár be is dughatod nyelved hüvelyébe.

 

9.

A nőknél néha nehéz eldönteni, hogy mennyire élvezik a szexuális kényeztetést. Ne ess pánikba, ha te épp kényezteted, és ő nem úgy reagál erre, mint egy pornó színésznő. Megbízható jelek lehetnek a számodra, a hüvely nedvesedése, a nagy- és kisajkak kipirosodása és megduzzadása. Érezheted, ahogy a csikló makkja megduzzad, majd az izgalom bizonyos fokán visszahúzódik az előbőre alá. Kéjes hangok, nyögések is kísérhetik a megfelelő szexuális kényeztetést, de valószínűleg nem olyan intenzitásúak, mint egy pornófilmben. A legjobb, ha megkérdezed párodat, mi esik jól neki, és mit hogyan szeretne.

 

10.

Vannak nők, akik szeretik, ha orális szex közben ujjazzák őket. Ha már érzed, hogy kellőképpen be van indulva a partnered, akkor a kezeddel segíts rá. Ne dugd be a hüvelyébe rögtön, csak a nedves ujjaiddal masszírozd a hüvelybemenetét. Csinálj úgy, mintha nyalnál az ujjaiddal.

 

11.

Orális szex közben finoman simogathatod, akár nyelvvel, akár kézzel a gát részt, valamint az ánuszt. Miután a fent leírtakat végigcsináltad és láttad, hogy a partnered nagyon élvezi, akkor elkezdheted ujjazni finoman a hüvelyét. Fontos a rövid köröm és a tiszta ápolt kéz. Szex előtt mindig moss kezet.

 

12.

A tempónak is nagy szerepe van, ha már ujjazol és nyalsz, azt tedd egy tempóban. A csúcsra juttatáshoz pedig fokoznod is kell a gyorsaságot. 

 

13.

Az orgazmus eléréséhez a nőknek általában hosszasabb és folyamatos ingerlésre van szükségük, de előfordulhat, hogy az intenzív száj- és nyelvmunkába elfáradsz, és kisebb szünetet kell beiktatnod. Ezt ne a csúcs közelében tedd, hanem érdemes a pihenőt jóval az orgazmus elérése előtt beiktatni. 

 

14.

Számtalan módon használhatod a nyelved, fontos, hogy kitapasztald mi párod számára a legizgatóbb. Előfordulhat, hogy az intenzív ingerlés hatására a csikló túl érzékennyé válik, és nem élvezi párod, ha közvetlenül hozzáérsz. Ilyenkor a csiklója környékén folytasd a nyalogatást addig, amíg csúcsra juttatod.

 

15.

Lehetséges, hogy párod képes egymás után több orgazmust átélni. Ilyenkor az első orgazmus után nincs, vagy nagyon kevés nyugalmi szünetre van szüksége. Ha folytatod párod ingerlését, akkor gyors egymásutánban többször csúcsra juttathatod, viszont ha nem igényli, ne erőltesd.

 

Ha már eddig eljutottál, és betartottad az előbbiekben leírtakat, akkor nagy valószínűséggel a partnered egy kis pihegés után azonnal magára ránt, és életed egyik legnagyobb szeretkezésében lesz részed. Vedd figyelembe ez a 15 pont csak iránymutató. Minden nő különböző, mindegyik kicsit másképp szereti, mikor orálisan kényeztetik. Azt, hogy a partnered mit élvez a legjobban, csak több együttlét után tudod kitapasztalni. Fontos, légy figyelmes, nyitott és türelmes. Ha ezeket betartod, akkor te lehetsz a partnered számára az orális szex koronázatlan királya.


Vissza az elejére

Erotikus fürdő

A nyári hónapokban gyakran hoz felfrissülést egy kellemes, hűsítő zuhany vagy fürdő a hűvös lakásban. Ahhoz, hogy ezt ne csak te élvezd, hanem partnered is, adok néhány tippet hogyan tehetnétek mindkettőtök számára kellemessé az otthoni fürdőzés örömeit.
A legegyszerűbb módszer, ha gyorsan elkapod a partneredet és berángatod a zuhany alá vagy csobbansz vele egyet a kádban akár ruhástól is. Ilyenkor a meglepetés erején van a hangsúly, de vigyázz nehogy sértődés legyen belőle a végén. Játékosan próbáld meg invitálni őt, éreztesd, hogy mindezt szeretetből teszed. (A ruhás fürdőzéskor figyelj a mobiltelefonjaitok épségére!)
A romantikusabb, tervezőbb alkat vagy, akkor finom illat gyertyákkal, masszázsolajakkal, kellemes habfürdővel teheted varázslatosabbá a fürdőzést mindkettőtök számára. Kellemes meglepetés lehet a partnered számára, ha egy fáradt, meleg izzasztó nap után arra ér haza, hogy te egy romantikus, hűsítő és szexi fürdővel várod.


Variációk kádhoz


Ha kád áll rendelkezésetekre a romantikázáshoz, akkor könnyebb helyzetben vagy, ebben az esetben egyszerűbb a romantikus idill megteremtése. Az illatgyertyák, illatosítókat elhelyezheted a kád szélén, vagy a földön esetleg a polcokon. (Ha a kád szélére helyezed, a gyertyákat vigyázzatok, nehogy megégessen benneteket!)
Néhány rózsa, vagy más virág szirmával könnyedén díszítheted a fürdővizet és növelheted a romantikus hangulatot. Igazi ínyenceknek ajánlok egy pohár pezsgőt, némi eperrel esetleg csokoládéval. Ezek afrodiziákumként hatnak és néhány szem étel és egy korty ital, csak még inkább felejthetetlenné teszi az estéteket.


Variációk zuhanyzóhoz


Zuhanyzó esetében már kevesebb lehetőség adott. Annak érdekében, hogy ne csak egy hétköznapi zuhanyzóbeli szexbe torkoljon a meglepetés, érdemes egy pokrócot vagy törülközőt leteríteni a fürdőszoba padlójára, és az erotikus tusolás után ott folytathatjátok a romantikus pikniket a fürdőszoba közepén. Romantikus díszítő elemként most is alkalmazhatod a szirmokat, a gyertyákat, a masszázs olajokat. A szirmokat ebben az esetben a padlóra szórd. Mivel a fürdőben való piknikezés esetében több a hely, nagyobb hangsúlyt fektethetsz a finomságokra, némi nassolnivalóval, sajttal és egy finom üveg borral tényleg tökéletessé varázsolhatod az estéteket.
A megfelelő zenéről se feledkezz meg. Válassz ki egy általatok kedvelt, nyugtató, esetleg relaxáló zenét. Az alkalomhoz illő zene csak fokozni fogja az élvezeteket.


Az erotikus fürdőzés során mivel „vízparti” játékról van szó minden síkos és csúszós lesz. Ennek következtében a behatolás könnyebbé válhat ám az egyéb technikai részek nehezebbé. Ha már áttértetek egymás kényeztetésére figyeljetek egymás testi épségére, a csúszós felületeken könnyen lehet komoly sérüléseket összeszedni. Inkább a fürdőkádban fekve, térdelve vagy a földre leterített pokrócon, törülközőn fekve folytassátok az aktust. Így minimalizálni tudjátok a baleset esélyét.
Ha pedig meguntátok a fürdőszoba adta lehetőségeket, áttérhettek valami szárazabb és kényelmesebb területre, és ott folytathatjátok egymás kényeztetését.

Sarkadi Bálint


Vissza az elejére

Mit tehetsz a biztonságosabb szexért

A jó szex elengedhetetlen feltétele az egészség és a védelem. A pillanat hevében úgy érezheted, hogy ezekkel nem szükséges foglalkoznod, akár eszedbe sem jut. Viszont ha elkapsz egy fertőzést, vagy teherbe esel akár egy életen át bánni fogod, hogy kockáztattál.
A nem biztonságos szex egyrészt a szexuális úton terjedő betegségek (STD) és a nem kívánt terhesség kockázatát is növeli. A szexuális úton terjedő betegségekről (STD) és a védekezésről a Szexszótár-unkban olvashatsz bővebben.
Fertőzést akkor kaphatsz el, ha a következő három állítás egyszerre igaz:

 • fertőzött a partnered,
 • fertőző a testváladéka (ondó, vér, hüvelyváladék, anyatej),
 • van a testén fertőzési kapu, vagyis seb, gyulladás, hámhiány, nyálkahártya-sérülés.

Az alábbiakban találsz néhány alapelvet, melyeket betartva minimálisra csökkentheted a nemi úton terjedő betegségek beszerzésének lehetőségét:

 • Törekedj tartós párkapcsolat kialakítására, és hűségre a szexuális partneredhez.
 • Kerüld a partnereid gyakori változtatását és a csoportos szexet.
 • Ismerd meg jól partneredet, mielőtt szexelnél vele. Beszélgessetek arról is, hogy volt-e korábban szexuális fertőző betegsége, és használt-e intravénás drogokat, esetleg más közös drogozási segédeszközt.
 • Ne drogozz, és ne igyál, mert kábítószer és alkohol hatása alatt könnyelműen viselkedhetsz és nem megfelelő döntést hozhatsz.
 • Használj minden alkalommal óvszert. Az óvszer helyes használatáról az óvszerhasználat című írásban olvashatsz.
 • Ne használj síkosításra olajos, zsíros anyagokat, mert gyengítik és szakadékonnyá teszik az óvszert.
 • Ne szőrteleníts, ne vágj körmöt, bőrödet közvetlenül szex előtt, mert a bőrödön sérülést, felmaródást okozhat.
 • Használj az orális szexhez is óvszert, ha vérzik az ínyed, gyulladt a torkod, vagy bármilyen sérülésed van.
 • A biztonságosabb szex érdekében kerüld a vérrel, spermával, hüvelyi váladékkal való érintkezést.
 • Nem javasolt az intimzuhany nőknél közvetlenül szex után, mert elősegítheti a fertőzés feljebb terjedését és hígítja a védekezést szolgáló spermicid anyagokat.
 • A nemi betegség legkisebb gyanúja esetén is minél előbb fordulj orvoshoz. Az alábbi linken, az oldal alján találod a magyarországi bőr- és nemibeteg gondozók elérhetőségeit. Vidékinek írja, de a Budapesti intézeteket is itt találod:

http://www.oek.hu/oek.web?to=1725,1429,1458,1460&nid=715&pid=1&lang=hun

 • Érezd kötelességednek értesíteni partneredet, ha betegséget kaptál.
 • Rendszeresen menj el szűrővizsgálatokra.

Szexelj nyugodtan, élvezd az együttléteket, de mindig óvatosan és csak ésszel!

 


Vissza az elejére

 

Minden jog fenntartva 2015.